ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Stretnutie rodín v Lelovciach 21. mája 2011

Lelovce 2011 Ako asi všetci viete, raz za mesiac, zvyčajne v nedeľu, sa stretávame na rodinných stretnutiach, na fare v Zemianskych Kostoľanoch. Teraz naše tretie stretnutie prebehlo v sobotu 21. mája 2011 na chate v Lelovciach, ktorú pre nás vybavil brat Ján Kuneš, za čo mu ešte raz ďakujeme.
V sobotu ráno sme sa stretli na farme v Lelovciach, odkiaľ nás „lesobus" odviezol na chatu. Kto by nevedel, čo je to „lesobus", tak je to traktor s prívesom, v ktorom sú sedadlá.
Po príchode na chatu sme sa pomodlili a zaspievali niekoľko piesní. Potom nasledoval výklad o krížoch:
o chybách, ktoré robíme,
o poklade, ktorý nám pripravil Pán Ježiš,
o láske, ktorá viedla Pána Ježiša na kríž a zmenila všetko.
A má moc zmeniť aj naše životy, ak my vyznáme svoje chyby, budeme prosiť o odpustenie a príjmeme Pána Ježiša za svojho Pána a Spasiteľa, aj pre nás je pripravený poklad, ktorý nám pripravil Pán Ježiš. Tento výklad pripravila sestra Iveta Krpelanová metódou Sketchboard.
Po výklade sme si znova zaspievali a začali sme pripravovať oheň na opekanie. O ten sa postarali prítomní chlapi a ženy pripravili špekačky na opekanie. Po opekačke sme sa išli prejsť k „Eifelovej veži", ktorou bol lesnícky posed. Pri posede sme sa pofotili a pokochali skvelým výhľadom. Po návrate z prechádzky, nás čakali rôzne hry, napríklad sme hľadali papieriky, ktoré boli skryté v okolí chatky, na nich boli slová veršov, ktoré sme mali správne poskladať.
Čas rýchlo bežal, naše stretnutie sa chýlilo ku koncu a my sme čakali na „lesobus". Keďže neprichádzal, my deti sme si skrátili čas hrou na schovávačku. Keď prišiel „lesobus", všetci sme nastúpili a o chvíľu sme boli znova na farme. Domov sme sa vracali plní pekných zážitkov z pekného dňa a oslavy Pána Boha v lone prírody.

Ivana Krpelanová