ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Prvé stretnutie mužov v našom zbore

Bratia a sestry, nedávno ste si mohli prečítať radostný článok o prvom stretnutí mužov Turčianskeho seniorátu v Žiline. S vďačnosťou Pánu Bohu sa chcem s vami podeliť o informáciu o prvom stretnutí mužov v našom zbore.
Inšpirovaný stretnutím v Žiline a výzvou brata farára Michala Klusa z Třineckého zboru na verš z Biblie (Prvá kniha Mojžišova, 3. kapitola, 9. verš) Kde si, Adam? - Kde si, Miloš? Kde si, Peter? Kde si, Ivan? Kde si, Marek? Kde ste všetci ostatní muži, ktorých Ja volám a vy ma nepočujete, alebo aj počujete, ale máte toľko povinností, že na Mňa vám neostáva čas? Povzbudení týmito slovami sme sa stretli v sobotu 8. novembra o 17. hodine v zborovej miestnosti v kostole v Prievidzi. Začali sme krátkym privítaním a piesňou. Potom sme si povedali pár slov o sebe, aby sme sa trochu spoznali a spoločne sme si rozobrali Žalm 139 s otázkami: Čo si myslia ľudia o Bohu? a Ako vnímal Boha Dávid? Vďaka Pánu Bohu sme sa zišli ôsmy v rôznom vekovom zložení. Bolo to výborné, že sme sa mohli zdielať s rôznymi skúsenosťami z našich životov.
Ďalšie stretnutie bude v nedeľu 23. novembra 2014 o 17:00 v zborovej miestnosti v kostole v Prievidzi. Pozývam vás, bratia, príďte aj vy! Buďte chlapi a dokážte si nájsť čas na Boha! Nie je nutné mať nejaké špeciálne vedomosti o Bohu, alebo danosti, aby ste mohli prísť. Stretnutie je neformálne a cieľom je stretnúť sa a v prípade záujmu, povedať svoj názor.
Uvidíme sa v nedeľu 23. novembra 2014 o 17:00.

Miloš Krpelan