ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Denný detský biblický tábor

Šestnásť detí nášho cirkevného zboru z Prievidze, Zemianskych Kostolian, Novák, Koša, Sebedražia a Nitrianskeho Pravna sa zúčastnilo 18. až 22. augusta 2014 na dennom biblickom tábore Viac ako zlato.
Každý deň sme začínali modlitebným stíšením, potom nasledovali hry a súťaže, kde družstvá „Futbalisti" a „Basketbalisti" zbierali body pre svoj tím. Po dobrých výkonoch bolo treba doplniť energiu a vitamíny z ovocnej desiaty. Potom bola besiedka, pozostávajúca z piesní, lekcie, kvízov a učenia zlatého verša.
Keďže v tomto roku sa konali zimné olympijské hry ale aj majstrovstvá sveta vo futbale, vybrali sme športovú tému. V lekciách boli vyrozprávané príbehy športovcov, ktorí uverili Pánu Bohu a prijali Pána Ježiša ako svojho Spasiteľa, čo sa potom odzrkadlilo aj v ich športovej kariére a svojím životom svedčili o Tom, Komu uverili. Sústreďovali okolo seba aj iných veriacich športovcov, s ktorými sa pred súťažou spoločne modlili. Tak boli vyrozprávané príbehy tenistu Michaela Changa, desaťbojára Davea Johnsona, futbalistu Jorge de Amorina, bežkine Eleny Meyerovej a basketbalistu Davida Robinsona. Všetci títo športovci zverili svoj život úplne do Božích rúk, spoliehali sa na Pána Boha, nechali sa Ním viesť a On im bohato žehnal. Viera v Pána Boha mala pre nich väčšiu cenu ako víťazstvo v športových súťažiach, znamenala pre nich viac ako zlato.
Z týchto príbehov si deti mohli vziať do svojich životov rôzne ponaučenia:
1. Pán Boh je veľký a hodný chvály.
2. Pán Boh mení životy.
3. Pán Boh nám môže dať nový život.
4. Pán Ježiš prišiel, aby nám mohli byť odpustené hriechy.
5. Pán Boh chce, aby sme ho milovali celým svojim srdcom.
Na obed sme chodili do reštaurácie, kde sa o nás veľmi dobre postarali a chutné jedlo rýchlo mizlo z tanierov vedúcich, ale aj detí. Popoludnia sme venovali tvorivým dielňam, kde deti mohli preukázať svoju šikovnosť, tvorivosť i fantáziu. Hneď prvý deň si vyrobili z roliek od toaletného papiera stojan na perá alebo farbičky. V ďalšie dni si vyrobili veľkonočnú dekoráciu: vajíčko z nitiek namočených v škrobe, ale aj srdiečko z farebného papiera omotávané farebnými nitkami, ozdoby na vianočný stromček z rýchloschnúcej hmoty, záložky do knihy a darčekovú tašku. Všetky veci, ktoré boli z farebného papiera deti, dozdobili podľa svojej fantázie.
Posledný deň popoludní sme si spravili vyhodnotenie tábora a každé dieťa dostalo diplom a balíček s drobnosťami, ktoré mu budú pripomínať spoločné chvíle.
Za tento krásny a požehnaný týždeň musíme ďakovať predovšetkým Pánu Bohu, že nás ochraňoval, dal nám pekné počasie, ale aj deti, ktoré počúvali, aby sa čo najviac naučili a s radosťou tvorili pekné veci.

Mgr. Blanka Kostelná