ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Stretnutie rodín v Lelovciach

Modlitby, piesne so sprievodom gitary, biblické zamyslenie spojené s diskusiou predstavovali základnú duchovnú časť stretnutia rodín nášho zboru na poľovníckej chate v Lelovciach v sobotu 27. júna. K tomu sa pridali neformálne diskusie zúčastnených, pričom jediným negatívom nášho stretnutia bola pomerne nízka účasť. Škoda, lebo aj počasie vyšlo - síce pod mrakom, ale bez dažďa a za veľmi príjemných teplôt. Zamyslenie vychádzalo z Druhej knihy kráľov, 22. kapitoly. Nieslo sa tak v rovine znovupoznania Božej pravdy, ako aj starostlivosti o chrám. Poučení v tomto texte sa dalo nájsť dostatok, o čom svedčila aj hojná diskusia. Piesne vyberali deti z detského spevníka, avšak spievali aj dospelí.
Obed bol riešený, ako už je zvykom na tomto podujatí - opekaním špekačiek. Ale bolo do čoho zahryznúť aj mimo poludňajšej stravy. Dosť učarovalo vedro prakticky plné čerešní, ktoré poslúžili aj ako žetóny pri spoločnej súťaži. Zapojili sme sa všetci bez rozdielu veku. Na výsledku ani tak veľmi nezáležalo, podstatnou bola dobrá nálada, ktorá opanovala víťazov i porazených.
Športu bolo dostatok. Futbalový zápas prebehol v nasadení účastníkov, za aké by sa nemuseli hanbiť ani profesionáli. A tie zákroky a herný štýl by ste u nich určite nevideli! No a streľba sa už na tomto podujatí stáva tradičnou. Opäť sa pri puškách i pištoli vystriedali všetci zúčastnení.
Bohu patrí vďaka, že požehnal toto krásne podujatie i ochotou a láskou ľudí, ktorí sa podieľali na jeho príprave a priebehu.

Ing. Peter Majerík