ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Medzinárodné majstrovstvá (Majstrovstvá Európy) v znalosti Biblie

13. mája 2018 sa v Prahe v budove Senátu Českej republiky konali Medzinárodné majstrovstvá (Majstrovstvá Európy) v znalosti Biblie. Medzi organizátormi boli tiež podpredsedkyňa Senátu Českej republiky Miluše Horská, senátor Zdeněk Papoušek, predstavitelia biblických spoločností (generálny riaditeľ izraelskej biblickej spoločnosti Bible society in Izrael Victor Calisher, pastor z Holandska Ravi Chandran a generálny sekretár japonskej biblickej spoločnosti Macoto Wacabe) a tiež veľvyslanec štátu Izrael v ČR Daniel Merón. Súťažilo dvadsaťtri štvorčlenných družstiev z desiatich krajín.
Na úvod prehovoril senátor Zdeněk Papoušek o tom, ako Biblia - Božie slovo prehovára do jeho života. Tiež zaznelo, že ovládať Bibliu je obdivuhodné, ale ešte dôležitejšie je správať sa podľa nej v každodennom živote.
Po úvodnom teste sedemdesiatich otázok boli zrátané body jednotlivých družstiev a do finále postúpili družstvá Ruska, Česka a Slovenska. Vo finále dostalo každé družstvo jednu Bibliu vo svojom jazyku a v obálke verš, aby ho v Biblii čo najskôr našlo. Takto prebehlo niekoľko hľadaní. Družstvá sa striedali vo vedení, no nakoniec po obrovskej dráme zvíťazilo družstvo Slovenska. V družstve Slovenska bol aj brat Michal Kohút, z nášho cirkevného zboru. Na záver, keď všetci gratulovali víťazom, bolo povedané, že v skutočnosti sú víťazmi všetci, ak prijali Ježiša Krista celým svojím srdcom.

Michal Kohút

Stránka českého Senátu            Podrobnosti