ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Zájazd na Myjavu

12. apríla 2015 sme sa vybrali na výlet na Myjavu, aby sme pozdravili cirkevný zbor, z ktorého pochádza brat kaplán. O tom, že o zájazd bol veľký záujem, svedčí aj fakt, že sme prišli plným štyridsaťdeväťmiestnym autobusom a dvomi osobnými autami. Cesta bola pokojná a počasie vynikajúce, takže sme stihli prísť ešte pred službami Božími. Predsedníctvo miestneho cirkevného zboru nás hneď na úvod, ako sa na Myjave patrí, privítalo štamperlíkom dobrej domácej slivovice. Potom sme sa zúčastnili slávnostných služieb Božích, ktoré boli spojené aj so Zlatou konfirmáciou. Na bohoslužbách vystúpil tak domáci spevokol, ako aj spevokol bratov a sestier zo Zemianskych Kostolian. Po ich skončení mohli tí odvážnejší z nás vyjsť na balkón veže myjavského kostola, z ktorého je prekrásny výhľad na celé mesto Myjava.
Keď už nám po všetkých týchto zážitkoch začalo švŕkať v bruchách, vybrali sme sa na spoločný obed do reštaurácie „Pub na konci sveta", kde sme mali čas si oddýchnuť a načerpať nové sily. Vzhľadom na zhoršené počasie sa nekonal výlet na zrúcaninu hradu Branč, ale namiesto toho sme navštívili kostol na Košariskách, kde ako farár pôsobil otec generála M. R. Štefánika a v ktorom je momentálne nainštalovaná expozícia Slovenského národného múzea, týkajúca sa histórie cirkevného zboru. Tou nás previedla domáca sestra farárka. Bol to pekný deň plný zaujímavých zážitkov, preto sa tešíme aj na ďalšie výlety, ktoré sú naplánované počas roka.

Mgr. Jakub Pavlús