ECAV Prievidza

Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Zemianske Kostoľany

Všetko môžem v Kristu, ktorý ma posilňuje.
(List apoštola Pavla Filipským, 4. kapitola, 13. verš.)


ECAV Prievidza

Dnes je


Meniny na web

Novinky

Od júna 2019 bežíme na novom vzore stránky. Stačí použiť voľbu Domov.

Facebook

Facebook Zbor

Facebook Handlová

Štatistika stránky

TOPlist free counters

Google prekladač

Preklad našej stránky do angličtiny pomocou prekladača Google. Následne možnosť výberu iného jazyka. Jedná sa o „strojový" preklad, nie všetky vety budú preložené logicky správne.

ecavprievidza.sk

© 2008
Všetky práva vyhradené!

Víkendový pobyt pre deti a dorast na chate v Malinovej

V sobotu 30. mája sme sa skoro ráno stretli v Malinovej, kde sme zaparkovali svoje osobné autá a „prestúpili" na náš horský taxík, ktorým nás brat Ivan Junga vyviezol na poľovnícku chatu, ktorá sa nachádza v horách nad Malinovou. Tu sme strávili jeden deň plný skvelých zážitkov. Hneď po tom, čo sme sa dostali na miesto a vybalili veci, začali sme s prípravou obeda - kotlíkového divinového gulášu. Pokým ho starší z nás pripravili, išli sme sa my ostatní najskôr na kúsok prejsť a potom sme si vypočuli biblické zamyslenie na tému: Boží nádherný domov. Božie Slovo nás posilnilo na duchu, ale naše telá už naznačovali, že aj oni potrebujú jesť. Vďaka Bohu však už bol guláš pripravený a tak sme sa doňho mohli s chuťou pustiť. Poobede k nám zavítal aj brat Marek Měrka, ktorý viedol prednášku o ochrane vtáctva a prírody, ktorá bola tiež veľmi poučná. Potom už bol program až do spoločnej večere voľný a tak sa niektorí hrali, iní zas debatovali ležiac na tráve, či sediac v altánku. Jediným negatívom tejto víkendovky bolo to, že sme večer kvôli búrke nemohli špekáčky opekať, ale museli sme si ich upiecť na panvici. Patričnú atmosféru nám však vynahrádzal krb v spoločenskej miestnosti v chate a spev táborákových piesní s gitarou, banjom a cajonom. Denný program nás celkom zmohol a tak sme zaspali celkom skoro - ešte pred polnocou! :) Ráno sme sa potom rýchlo zbalili a dopravili postupne do Prievidze do kostola, kde sme vystúpili s piesňou „Môj Boh".
Pánu Bohu patrí veľká vďaka za ochranu pred úrazmi, ale aj za všetkých ochotných bratov a sestry, ktorí sa podieľali na príprave víkendovky.

Mgr. Jakub Pavlús